Wijn en spijs Italië

Italië is een fantastisch land, voor velen het ultieme vakantieland. Een overvloed aan cultuur, prachtige landschappen, heerlijk eten en een enorme variatie aan wijn, zijn onlosmakelijk met dit land verbonden. Maar hoe zoek je daarin je eigen weg? Laat smaak het criterium zijn en ik je gids. Ik neem je mee langs de verschillende wijngebieden en de daarbij horende regionale keukens. Een reis, die je niet snel zult vergeten!

 

De Italiaanse wijngebieden

Geen land produceert zoveel verschillende wijnen als Italië. Teveel om in één avond te proeven. Toch is het leuk om in vogelvlucht het land te doorkruisen en wijnen uit de verschillende gebieden naast elkaar te proeven. Van Piemonte via Toscane naar Sicilië of van Alto Adige via Veneto, naar Puglia. Ik selecteer de mooiste wijnen, terwijl mijn Italiaanse vriendin in de keuken de bijpassende hapjes maakt. Wie kan weerstand bieden aan deze verleiding?

 

Reserveren:

Wijn en spijs Italië geef ik in mijn tuinkamer op doordeweekse avonden van 19.30 - 22.30 uur of bij wijze van lunch tussen 13.00 – 16.00 uur. Deze proeverij biedt plaats aan 8 tot 12 personen. De smaakpapillen worden uitgedaagd door minimaal 8 verschillende wijnen en evenzoveel hapjes te proeven. Deze avond of middag is een leuke verkenning van de smaken van Italië en verdiept je kennis over Italiaanse wijn. Salute!

 

Reserveren? Mail info@proevenbijsyl.nl of bel 06 502 454 16